WELCOME

WELCOME
hotovo | done !

středa 25. března 2020

Návrh - konstrukce





FÁZE — 01 — 2. týden

Fáze 01_25.3.2020_V rytmu světla




















Odpočívej v pokojích VOL.II

Prohlubujeme myšlenku společných místností - POKOJŮ.
Nakonec jsme zvolili trav čtverce, nejjednoduššího geometrického tvaru. Rastr tvoří pokoje 3 x 3 m.
Uprostřed se nachází pevné jádro - tvořené z desek, které zároveň poskytuje oporu konstrukci a  úplnou možnost izolace člověka od okolního prostoru. 

Rozvíjíme nápad posuvných látek/záclon a zkoušíme prosadit myšlenku shrnovacích rolet, které byly skryté ve zdvojené konstrukci. 
Možné jsou oba dva systémy 

Po delší debatě jsme usoudili jako finální místo v polovině náměstí. Kdy obě půlky, oba rozdílné světy spojujeme. Hlavním faktorem, který místo ovlivnil, bylo množství okolního RUCHU. 
V prostoru si přivlastňujeme typické rysy toho místa a pracujeme s nimi. Vtipné je i možné zakomponování kočičích soch. Kdy se každá objeví v jedné své místnosti.  

Konstrukce je spojena v obou částech. V dolní tvoří práh, který může být překážkou, ale také propojuje oba pokoje. Jeho překročením si uvědomujeme, že vstupujeme do nového prostoru.

Dále trváme na atmosféře a zážitku z daného prostoru.
Hlavním cílem je  stále vidět prostor jinak, pomoci zažít něco nového, propojit hranice a provázat sílu prostředí.

















úterý 24. března 2020

Anifilm - návrh

Nyní pracuji na konstrukčních řešeních a vizualizaci instalací. Snažil jsem se zpracovat náměstí komplexně. Neříkám, že se se vším navrženým vejdu do 40 000,- ale chtěl jsem návrh, s kterým je možné pracovat a vybrat z něho případně jeden nebo více elementů, které ale budou v protoru náměstí odůvodněné a patřičné.